Eventtip; 2013 Techno Classica Essen

De grootste klassiekerbeurs ter wereld beleeft van donderdag 11 tot en met zondag 14 april a.s. zijn zilveren editie. Dit jaar toont deze wereldbeurs wederom haar passie voor de automobiel.

 

Voor de 25ste keer zijn de 20 beurshallen en het openluchtterrein van het enorme Messe-complex in het Duitse Essen vier dagen lang het toneel voor dit evenement grootse evenement. De auto-industrie presenteert 25 merken, er is een speciale tentoonstelling  „Automobile Masterpieces“ met de absolute haute couture van de automobielbouw en Essen vormt het absolute toppunt op het gebied van internationale klassiekers: er zijn meer dan 2.500 oude automobielen te koop.   

25 fabrieksmerken aanwezig
Een merk als Audi blikt op de Techno-Classica terug op de afgelopen 25 jaar  met o.a. de V8 Quattro DTM en het 50 jaar bestaande Lamborghini komt met twee bijzondere sportauto’s naar Essen. Ford herdenkt de 150ste geboortedag van Henry Ford en Opel laat alle cabrio’s van het merk zien. Bij Porsche slaat 50 jaar van het model 911 opnieuw de trom en VW zet zeven generaties Golf in de spotlights.

Voor jong en oud
Naast de glorie uit het begin van de 20ste eeuw, klassiekers van na de tweede wereld oorlog, youngtimers, historische race en rally auto’s, zijn er ook toekomstige klassiekers te vinden in de Messe te Essen. Daarnaast is er ook een hele hal ingericht enkel en alleen voor onderdelen en merchandise. Waar mensen van verschillende nationaliteiten hun waar proberen te slijten voor de liefhebben en de geur van oud leer, olie en kunststof je tegemoet komt bij het betreden van deze hal.

Hieronder vindt je een kleine sfeerimpressie, door ons gemaakt, van vorig jaar:
{gallery}galleries/artikelen/2013/2013-03-12/Techno-Classica-Sfeerimpressie/{/gallery} 

Kortom, een tip voor zowel jong als oud om naar de Techno-Classica in Essen te gaan, die jaarlijks duizenden bezoekers trekt. De Techno-Classica is open van 09.00 tot 18.00 uur (op de vrijdag tot 19.00 uur) en een toegangskaart kost 22 euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.