Genève Motor Show 2013; Volkswagen

Als onderdeel van één van de grootste autofabrikanten heeft Volkswagen een goed gevulde stand in Genève. Diverse concept- en productie-modellen sierden de stand. Hieronder een kleine collectie van de Volkswagen stand.

 

 

Beetle GSR
De Beetle GSR was al onthuld in Detroit maar in Genève werd dit model dan ook op Europese bodem getoond. Ondanks de toevoeging GSR is het helaas geen krachtiger model dan een standaard Beetle. Wel is het een gelimiteerd model met wat leuke extra’s.

GSR staat voor Gelb-Schwarzer Renner wat direct de kleurstelling verklaard. Dit is direct een knipoog naar de GSR modellen die van het eerste model kever geproduceerd werden begin jaren ’70. Van de originele Kever GSR werden 3.500 stuks geproduceerd, dit productieaantal zal ook aangehouden blijven voor de nieuwe Beetle GSR.

De Beetle GSR wordt uitgerust met een 2.0-liter TSI die 210 pk levert. Hiermee sprint de GSR in 7,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 229 km/u.

{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Volkswagen/Beetle-GSR/{/gallery}

Cross up!
Op de VOlkswagen stand toont Volkswagen ook de nieuwste telg van de “cross” familie. Naast de CrossPolo, CrossGolf en CrossTouran wordt de up! nu uitgerust voor de diepe plassen in de stadsjungle.

De cross up! onderscheidt zich ten opzichte van de gewone up! door de grotere bodemvrijheid, zwarte kunstof carrosseriedelen en stoer ogenda 16 inch lichtmetalen wielen. Op het dak wordt een zilverkleurige dakreling geplaatst.

Het dashboard kan geleverd worden in de kleuren rood, zwart of zilver met daarbij passende lederen beklede delen. Standaard komt de Cross up! met onder meer centrale deurvergrendeling, elektrische raambediening voor en eenverstelbare laadvloer.

{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Volkswagen/Cross-up/{/gallery}

Golf VII GTI
De Golf is, en blijft waarschijnlijk nog vele jaren, één van de meest verkochtte modellen ter wereld. Sinds de Golf I komt Volkswagen ook al met een gepeperde versie die ook al sinds midden jaren ’70 de letters GTI draagt. De eerste golf was door het vermogen en het geringe gewicht niet alleen een sportieve hot hatch voor vele bestuurders. De Golf GTI werd toen der tijd vaak ingezet als vluchtauto voor criminelen.

Inmiddels zijn we bij de zevende generatie GTI aangekomen. Tenopzichte van de eerste heeft deze meer vermogen maar het gewicht is ook steevast toegenomen. Desondanks heeft de Golf VII GTI 220 pk, of 230 pk als de koper kiest voor het Performance pack. Hiermee wordt de 1.251 kilo zware hatchback in 6,4 seconden naar de 100 km/u gelanceerd.

De acceleratietijd verschilt niet tussen de 220 en 230 pk sterke variant. De GTI met Performance pack krijgt wel een hogere topsnelheid. Deze is dan 250 pk tegenover de 246 km/u van de 220 pk sterke versie. De GTI wordt nog steeds standaard aangeboden met een handbak maar de bekende DSG-automaat is uiteraard verkrijgbaar als optie.

Ondanks het generatieverschil tussen de Golf I en Golf VII GTI hebben de modellen nog steeds diverse dingen met elkaar gemeen. De rode grille toont aan de voorzijde al aan dat je niet met een bluemotion te maken hebt. De dubbele uitlaten, zijskirts en LED-verlichting maken het exterieur af. Het interieur wordt wederom afgemaakt met de ruiten bekleding.

Vanaf mei staat de nieuwe VII GTI bij de dealer en de bestellingen worden vanaf maart dit jaar opgenomen. Een richtprijs voor de nieuwe GTI staat op € 33.500,-.

{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Volkswagen/Golf-VII-GTI/{/gallery}

XL1
De Volkswagen XL1 is het bekende concept model van Volkswagen welk 100 km kan rijden op 1 liter benzine. Het concept model was reeds enkele jaren bekend en werd ook geregeld ingezet bij diverse evenementen. De verschillen tussen dit concept model en het uiteindelijke productiemodel zijn minimaal.

De verdere specificaties van dit model hebben we nog niet zo gek lang geleden al besproken in een eerder artikel. Dit keer doen we het dan met een stapel foto’s vanaf de beursvloer.

{gallery}galleries/Shows/2013-Geneve-Motor-Show/Volkswagen/XL1/{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.