Kindjes van de rekening

Als je niet bij de grote Duitse of Franse merken hoort dezer dagen heb je het toch best moeilijk om fatsoenlijk voet aan wal te krijgen hier in Nederland. Maar hoe komt dat dan?

 

 

Vroeger, toen alles sowieso beter was, kozen mensen auto’s uit voornamelijk omdat ze goedkoop waren in aanschaf. Het prijsverschil was toentertijd toch vrij groot. De Japanners hadden Europa gevonden en begonnen halsoverkop talloze auto’s tegen spotprijzen naar West Europa te transporteren. Zij zagen wel markt in die Europese centenbijters. En geef ze eens ongelijk. Toyota was natuurlijk erg vroeg van de partij op de Europese markt en niet geheel verwonderlijk is het nog steeds een van de grootste fabrikanten ter wereld, maar ook zij hebben concessies moeten doen. De Japanse stadsauto’s zijn nooit de mooiste van de wereld geweest. Mensen die auto’s kochten uit ethisch perspectief kochten toch vaak Europese auto’s, denk vooral aan de Italianen. Menig autohart ging en gaat daar sneller van kloppen. Maar er was veel te zeggen voor de Japanse invasie. Ze waren goedkoop, vaak zo betrouwbaar als het universum en in onderhoud waren het geen auto’s die je bankrekening plunderden. Het waren goedkope, betrouwbare manieren om van A naar B te komen. Dat was de voornaamste reden om een Japanse (of later ook Koreaanse) auto te kopen. Toegegeven, de Japanners hebben het bouwen van auto’s al wat langer onder de knie maar we kunnen niet ontkennen dat de Koreanen (Kia en Hyundai) een enorme inhaalslag hebben gemaakt in de laatste 4 à 5 jaar.

Maar het is 2013, en de regels zijn veranderd. Veel veranderd ook. Even puur kijkend naar Nederland, omdat ik ook de situatie van andere landen om ons heen niet ken, hier zijn de belastingregels aangescherpt. Ieder jaar komt politiek Den Haag weer met nieuwe regels met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting (MRB) en de bijtellingsregelingen voor zakelijke rijders. Natuurlijk is Den Haag niet alleen verantwoordelijk voor deze aangescherpte regels. Brussel  hijgt hun ook in de nek, omdat Brussel er van overtuigd is dat de auto de schuld is van alle wereldproblematiek. Och, wat zou de wereld makkelijker en mooier zijn als de crisis en milieuactivisten er niet waren. Iedere fabrikant is genoodzaakt te downsizen omdat Brussel de milieuregels aanscherpt. En Den Haag gooit daar voor Nederland weer een apart set regels overheen als het gaat om de aanschaf en lease van nieuwe auto’s. Ieder jaar moet de uitstoot van auto’s (gemeten in CO2) teruggedrongen worden, want dan gaat het gat in de ozonlaag weer dicht, denken ze. Ze vergeten alleen dat er nog steeds mensen rondrijden in, bijvoorbeeld, Mercedes-Benzen 190D of een Opel Kadett, of een Ford Escort. Deze auto’s stoten meer CO2 uit dan 3 Toyota’s LandCruiser (die met de V8) bij elkaar. Maar de nieuwe auto’s moeten het ontgelden. Steeds kleinere motoren, steeds minder CO2. Zo niet, geen verkopen.

En dat is precies waar mijn probleem (en teleurstelling) in zit. De Europeanen voldoen al jaren aan die eisen, sommigen zijn zelfs al klaar voor de aanstaande Euro-6 norm van 2014. En de Koreanen en sommige Japanners zijn zo ver nog niet. En dus kiest vrijwel iedere automobilist voor een auto uit de gevestigde, Europese orde. Niet omdat het zo’n supermooie auto’s, of zo betrouwbaar als de wereld zijn, nee, omdat ze prijstechnisch gunstig zijn om aan te schaffen. Mensen kiezen auto’s uit met het oog op hun portemonnee. De Japanners en de Koreanen sneeuwen onder tegen al dit Europese en politieke geweld. Maar mensen vergeten vaak dat die Japanners of Koreanen zo slecht niet zijn, integendeel.

Zo liep ik vorige week een Honda showroom in en keek met pijn in mijn hart naar een Accord Tourer hoe die daar onder stond te stoffen. Het is een ontzettend goede auto, in de meest letterlijke zin van het woord, maar omdat hij geen 14 of 20% bijtelling heeft en geen MRB vrijstelling lopen mensen er met een grote boog omheen. Ook zag ik gisteren ergens een nieuwe Mazda 6 op de oprit staan. Ik wilde bijna aanbellen en de beste man of vrouw een ferme handdruk geven. En voor degene die die nieuwe Mazda nog niet gezien hebben; het is écht een hele mooie auto geworden, en steekt gewoon goed in elkaar. Een ander autoblad vergeleek ‘m laatst in een test met een BMW 3-serie, maar dat vond ik persoonlijk een beetje onrealistisch. Dat is een premium merk tegen een merk dat net de nieuwe milieufoefjes ontdekt heeft. Beetje valsspelen als je het mij vraagt.

En in Den Haag spotte ik een Kia Optima, als diplomatiek voertuig. Hij was van de Canadese ambassade, als mensen soms daar handen willen gaan schudden of knuffels uit willen delen. Mensen vergeten de Koreanen en Japanners vaak in deze tijd, omdat eigenlijk de enige reden om zo’n auto te kopen, de prijs, weg is. Maar de auto’s zijn helemaal niet slecht. Het is vooral het D-segment waar deze merken het lastig hebben. Kia probeert het met de optima, Mazda met de 6 en Hyundai met de ook totaal niet verkeerde i40. Maar toch kiezen mensen voor een Volkswagen Passat, een Ford Mondeo of een Opel Insignia, want dat is bekend, dat klinkt betrouwbaar voor de meesten. Mijn tip? Kijk gewoon eens verder dan je neus lang is, kijk voorbij die Europese merken, want vergeet niet, het is 2013, tijden zijn veranderd en ook de auto’s uit het Verre Oosten kunnen prima mee dezer dagen. Daar twijfel ik echt niet aan.

 

Bron foto: Telegraaf.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.