De nieuwe BMW 2 Serie Coupé

Na de M4, wat de opvolger van de M3 coupe is, komt er binnenkort ook de 2-serie Coupé. Wat de opvolger van de 1-serie coupé moet gaan worden. Kan het nog ingewikelder BMW?

 

 

 Het is algemeen bekend dat de 1-serie coupé en cabriolet minder (onder de maat) verkocht worden dan de vijfdeurs 1-serie. BMW wil met deze coupé het gat dichten tussen de 1- en 3-serie, want daar valt nog wel wat te halen moeten zij gedacht hebben. Wij vinden deze nieuwe benamingen, M4 en 2-serie, maar rare gewaarwordingen, Want waarom zou je de M4 niet gewoon M3 coupé blijven noemen en de 2-serie gewoon 1-serie coupé? Zoals wij het lezen heeft het allemaal te maken met branding en positionering (hoe je een product op de markt zet). Dure woorden voor het beestje een andere naam geven om het beter te laten verkopen.

Eigen identiteit
Met zijn langere en bredere body, sportieve lijnen en aangepaste voor- en achterkant onderscheidt de BMW 2 Serie Coupé zich duidelijk van zijn voorganger. Hij heeft ook zijn eigen gezicht gekregen door een set nieuwe koplampen, aangepaste grill en luchtinlaten. De expressieve lijnen en sterk aflopende daklijn die uitlopen in de brede dijen van de auto (gedeelte tussen de C-stijl en wielkasten) geven hem een sexy voorkomen. De BMW klant kan bovendien kiezen uit de Mordern Line, Sport Line of M-Sport-pakket om het exterieur nog exentrieker te laten ogen.
 

Hulp en infotainment 
De 2-serie coupé is beschikbaar met een uitgebreide reeks rijhulpsystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment onder de noemer BMW ConnectedDrive. De reeks omvat onder meer eCall (Emergency Call), Driving Assistant en het navigatiesysteem Professional. Online Entertainment en de mogelijkheid om praktische apps te downloaden breiden dit systeem nog verder uit in deze 2-serie coupé.

Motoren aanbod
Laten we groen beginnen en sportief eindigen, dan hebben we de twee uiterste BMW klanten beide tevreden gesteld. Of eigenlijk moeten we het andersom zeggen, want BMW staat toch wel bekend om zijn sportiviteit en als laatst door zijn efficiëntie. De 2-serie coupé wordt leverbaar met drie diesel- en twee benzine TwinTurbo Power motorvarianten, die allemaal krachtiger en efficiënter zijn. De meest zuinige is de 220d coupé met automatische transmissie valt in de 20% bijtellingscategorie. Deze auto is voorzien van EfficientDynamics-voorzieningen, die het brandstofverbruik reduceren en de prestaties optimaliseren.

De viercilinder dieselmotoren leveren 105kW/143 pk in de BMW 218d coupé, 135 kW/184 pk in de BMW 220d coupé en 160 kW/218 pk in de BMW 225d coupé.
De BMW 220i coupé is voorzien van de 135 kW/184 pk sterke 2.0 viercilinder benzinemotor. 

M235i
De grootste krachtpatser van het stel is de BMW M235i coupé. Met een 3.0 liter zescilinder in lijn motor met M Performance TwinPower technologie die goed is voor 240kW/326 pk. Hoewel hij misschien door de puristen niet als volwaardig M-model wordt gezien en de 1-serie M coupé wel heeft hij toch serieuze prestaties. Het is namelijk mogelijk om van stilstand binnen 4,5 seconden de 100 km/h aan te tikken, maar heeft “helaas” een begrenzer, die de acceleratie een halt toe roept bij 250 km/h. Het is geen afgetrainde topatleet met zijn 1.455 kg (handgeschakelde versie), maar misschien komt er nog een M2?

{gallery}galleries/merken/BMW/2-serie-coupe-2014/M235i-2014{/gallery} 

Prijzen
Met de Sport Line-, Modern Line- en M Sport pakketten kunnen designkenmerken en materiaalkeuze naar wens worden bepaald. De nieuwe BMW 2 Serie coupé wordt leverbaar vanaf € 37.700. De BMW 220d Coupé met achttrapsautomaat wordt leverbaar vanaf € 41.662. De BMW M235i coupé staat in de prijslijst vanaf € 59.500.

De nieuwe BMW 2 Serie coupé staat in het voorjaar van 2014 bij de dealer.

{gallery}galleries/merken/BMW/2-serie-coupe-2014/2-serie-coupe-2014{/gallery} 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.