Verlengde Range Rover onthuld

Begin dit jaar konden wij al mededelen dat er van de Range Rover ook een langere versie beschikbaar zou komen. Vandaag heeft Land Rover de eerste informatie over dit model naar buiten gebracht.

Het belangrijkste van een verlengd model is natuurlijk, hoe lang is hij nu? Er is een Range Rover voor doormidden gezaagd na de voorstoelen waarna er een extra stuk carrosserie geplaatst is tussen de wielen. Hierdoor is de wielbasis met 140 mm gegroeid, deze extra ruimte komt puur ten goede aan de passagiers op de achterbank.

Volgens zichzelf speelt het Britse merk met de langere Range Rover in op de vraag van een toenemend aantal klanten dat op zoek is naar de ultieme SUV. Daarnaast probeert Land Rover met deze grote limousine klanten weg te pikken bij de leveranciers van de traditionele verlengde sedanmodellen zoals de S-klasse of A8 L. 

Net als de standaard Range Rover is de long wheelbase uitvoering leverbaar met met de standaard driezits achterbank of met de executive class seating. Wie de optie executive class seating aanvinkt krijgt een achterbank die bestaat uit twee individuele zitplaatsen welke verstelbaar zijn onder een hoek van 17 graden. Dit is 8 graden meer dan de standaard uitvoering. 

Waar de standaard uitvoering verder volledig is toegespits op luxe voor alle passagiers gaat dit in de Long wheelbase net iets verder voor de achterpassagiers. Deze hebben de mogelijkheid om de voorpassagiersstoel vanaf de achterbank naar voren te schuiven. Verder worden er standaard het panoramisch dak geplaatst en rolgordijnen voor de achterportierruiten. De verlengde versie van de Range Rover is uiteraard te herkennen aan de 14 cm extra lengte. Verder wordt er een “L”-badge geplaatst in de accentlijst op de onderzijde van de portieren. 

Vanaf begin 2014 zullen de verlengde Range Rovers Nederland kunnen gaan veroveren. Deze is beschikbaar met zowel de TDV6 en SDV8 diesel terwijl benzinerijders de V8 supercharged kunnen aanvinken op de bestellijst. Later in 2014 zal ook de hybride aandrijflijn beschikbaar komen. De conventionele aandrijflijnen zijn verkrijgbaar in de Vogue en Autobiography uitvoering, de hybride uitvoering komt als Vogue SE & Autobiography op de markt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.