Land Rover introduceert onzichtbare wereldprimeur

Is het magie of pure wetenschap? De nieuwste technologie van Land Rover maakt het mogelijk dat je opstakels direct voor en onder de auto kunt waarnemen van achter het stuur.

 Dat auto’s steeds intelligenter worden kan niemand ondertussen meer ontkennen. Het begon met parkeersensoren, achteruitrij camera’s en lane assist. Maar al snel volgde automatisch remmende, stuur corrigerende en zelf in parkerende technologiën. Het is bijna niet meer bij te houden hoe snel het gaat. Je kunt de groei van assistsystemen tegenwoordig vergelijken met die van smartphones en computers, want zo snel lijkt het te gaan. En dit is nog maar het begin van een nieuwe autorevolutie zo zegt Dr. Wolfgang Epple, Director of Research and Technology, van Jaguar Land Rover: 

“Wij geloven dat de volgende 25 jaar de meest opwindende en dynamische periode wordt die de auto-industrie ooit heeft meegemaakt. Er zal enorme vooruitgang worden geboekt op het gebied van ecologische innovatie, veiligheid en capaciteiten.”

“Naarmate onze modellen steeds capabeler worden en steeds meer autonomie bij offroad-rijden gaan bieden, zullen wij zorgen dat de bestuurder het zelfvertrouwen heeft om de auto over elk terrein te laten rijden. Wij ontwikkelen nieuwe technologieën, zoals Transparent Bonnet, om bestuurders een augmented reality-beeld te geven van de werkelijke situatie, om hen te helpen bij het overwinnen van zowel de zwaarste offroad-omstandigheden als de krappe ruimte in moderne parkeergarages.”

Transparant Bonnet-concept technologie
Het was niet nieuw binnen Land Rover, maar voor ons was het dat wel dat je ogen aan alle kanten van je auto hebt in de vorm van camera’s, die je schuin naar beneden de voor, zijkant en achterkant van de auto laten zien. Wat erg handig is wanneer je met een brede, lange en hoge auto als de nieuwe Range Rover rijdt. Waarbij wij er niet uitkomen of het nu voornamelijk voor tijdens het terreinrijden is gemaakt of voor in de stad? Want terreinrijden doe je toch voornamelijk op gevoel en in smalle straatjes rijden in de stad met je ogen? In essentie gaat terreinrijden natuurlijk over gevoel met je auto en de ondergrond. Wat vroeger een puur mechanisch gevoel was. Maar Land Rover’s zitten tegenwoordig vol met electronica en rijden meer in de stad als offroad. En wanneer je met een kolos van een Range Rover op serieus offroad terrein staat voel je je toch veiliger wanneer je deze camera’s ook in kunt schakelen.

Land Rover gaat met de Transparant Bonnet-concept en stapje verder. Camera’s in de grille van de auto sturen beelden naar het Head-Up Display in de voorruit, waarmee als het ware een doorzichtige motorkap en motorruimte wordt gecreëerd, zodat de bestuurder de grond direct voor en onder de auto kan zien. Dankzij deze baanbrekende technologie krijgt de bestuurder een nog beter visueel inzicht in de omstandigheden. Het geeft dus een augmented reality-beeld van het terrein direct voor de auto, maar ook de hoek en positie van de voorwielen. 

Land Rover’s Discovery Vision Concept
Deze Design en technologie-drager zal op 16 april in New York te zien zijn en een beeld geven van de activiteiten van Jaguar Land Rover’s Advanced Research Division. Het concept zal Land Rover’s kernwaarden showen van emotive design, markt leidende capaciteiten en grote veelzijdigheid. Wij zijn al zeer benieuwd naar de toekomstige designvisie van Land Rover’s premium SUV’s!
{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-04-09/Transparant-Bonnet-concept{/gallery} 

 {youtube}FFZe9nHQ34E{/youtube}

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.