Kunnen alle Corvettes nog wel gered worden?

Twee maand geleden verdwenen er in het National Corvette Museum acht auto’s onder de grond. Nu zijn eindelijke alle modellen boven de grond gekomen en is duidelijk wat er nog te redden valt.

De laatste twee Corvette’s welke uit het 9 meter diepe gat zijn gekomen zijn de 2001 Mallet Hammer Corvette Z06 en de 1,5 miljoenste geproduceerde Corvette. Beide modellen lagen onderaan de berg van puin en auto’s en zijn dan ook zwaar beschadigd geraakt. 

De anderhalf miljoenste Corvette ooit geproduceerd helemaal platgeslagen. Aan de voorzijde zijn er nog wat herkenbare stukken van de body die angstvallig aan het platgeslagen chassis vast blijven houden. Maar vergeleken met de Mallet Hammer Corvette blinkt deze nog als nieuw.

Toen op 12 februari dit jaar de grond open spleet bleef het lange tijd onduidelijk waar de Mallet Hammer Corvette was gebleven. Deze week is hij pas gevonden, op zijn dak en verborgen onder het puin. Het chassis geheel verbogen, de body vrijwel geheel versplinterd en verspreid rondom de auto. 

De auto, die voor hij van de aardbodem verdween nog $ 100.000,- waard zou zijn, is nu niets meer dan een stuk verbogen staal. De eigenaar van een Corvette restauratie zaak geeft al aan dat de auto niet te redden is. Ook vanuit het museum zelf wordt aangegeven dat hoewel er officieel nog geen statement gemaakt is geeft de woordvoerder van het museum al aan dat hij het duister in ziet voor de Mallet Hammer. 

Gelukkig voor het museum, dat in privé bezit is, zijn niet alle auto’s zo zwaar beschadigd. De auto’s die uiteindelijk boven op het puin terecht zijn gekomen waren nog in goede staat. De 2009 ZR1 Blue Devil prototype kon bijvoorbeeld al direct gestart worden nadat deze uit het gat getakeld was. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.