Need for Speed hoofdrolspeler weg voor 3 ton

Begin dit jaar kwam de populaire Need for Speed game reeks naar het witte scherm. Uiteraard moet het bij zo’n film om auto’s draaien en daaraan was dan ook geen gebrek. 

De hoofdrol was weggelegd voor een zwaar aangepaste Ford Mustang die volgens de film bizar hoge snelheden kon behalen. Wat wil je ook als je altijd de politie voor moet blijven en de top aan straatracers wil verslaan. 

In films hebben ze uiteraard altijd de showpaarden en werkpaarden. De showpaarden zijn vaak volledig werkende auto’s die in sommige scenes ingezet worden en verder vooral voor de promotiedoeleinden gebruikt worden. De werkpaarden zijn de auto’s die aangepast zijn voor de grote actie scenes en die na afloop in de pers verdwijnen.

Het showpaard uit de film is afgelopen weekend geveild voor $300.000,- oftewel  217.045,- tijdens een veiling van Barret-Jackson tijdens het West Palm Beach event. De opbrengst van de gemodificeerde Mustang is ten goede voor de Henry Ford Health System. Deze non-profit organisatie heeft als doel de gezondheidszorg voor meer mensen in Amerika bereikbaar te maken. 

De winnaar van de veiling voor deze unieke Ford Mustang krijgt een in zilver gespoten GT met Kona blauwe race strepen, de wide body kit is uniek voor deze auto en is speciaal voor de film ontworpen. De supercharged V8 brengt zijn vermogen naar de weg via 22 inch Forgiato velgen. Hoeveel vermogen er precies naar de achterwielen gestuurd wordt is niet bekend, Ford geeft alleen aan dat deze motor tot wel 900 pk aan zou kunnen. Verdere uiterlijke kenmerken zijn de verlaagde grille met luchtinlaten en de bizar kleine, en waarschijnlijk niet praktische, spiegels. 

{gallery}galleries/artikelen/2014/2014-04-23/Need-for-Speed-the-movie-Ford-Mustang-auction/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.