Volvo’s nieuwe inslag

Volgens Volvo is er een historische dag aangebroken, waarop Volvo niet alleen hun nieuwe XC90 heeft onthuld, maar ze ook en nieuwe bladzijde van hun geschiedenisboek aan het schrijven zijn.

 

 


“This is one of the most important days in our history. We are not just launching a car, but re-launching our brand. This day marks a new era for our company. The XC90 paves the way for a portfolio of exciting new cars to come in the following years,”
 zei Håkan Samuelsson, President en CEO van de Volvo Car Group.

Volvo’s nieuwe familie gezicht
Naast het verder geëvalueerde Volvo logo op de grill, wat een prominentere uitstraling heeft, krijgt de deXC90 ook als eerste de nieuwe T-vormige “Thor’s Hammer” DRL koplampen. Die samen het nieuwe gezicht voor toekomstige Volvo’s zal worden. We zien ook een nieuw bumperpakket, maar dat is een los op zichzelf staand feit. 

Uiterlijke vernieuwingen
De auto heeft een grotere motorkap gekregen, bredere schouders waar de achterlampen strak overheen lopen. De lijn aan de zijkanten van de auto heeft scherpere vouwen, waardoor de daklijn lager oogt. Terwijl de XC90 wel hoger op zijn pootjes lijkt te staan door de geaccentueerde ruimte tussen de wielen en wielkasten. Ook de achterkant mocht eraan geloven en heeft naast de nieuwe achterlampen en nieuwe bumper ook een nieuwe achterklep gekregen. Die meer diepte heeft gekregen door de twee vouwen erin en daarmee ook de achterkant een verjongingskuur heeft gegeven.
{gallery}galleries/merken/Volvo/2015-XC90/Exterieur{/gallery} 

Een revolutionair interieur, om je vingers bij af te likken
Wie het interieur van de huidige generatie XC90 kent of er bij pakt en vervolgens dat van de nieuwe generatie bekijkt, schrikt zich rot. Want zo conservatief maar vertrouwt als het huidige interieur eruit ziet, zo fris, hip en toch elegant ziet het nieuwe interieur eruit. Wat direct in het oog springt is de rust wat het interieur uitstraalt. Doordat het er allemaal veel simpeler uit ziet, mede door de nieuwe knoppen layout, uitstraling van de afwerking en verschillende materialen en kleuren. Prominent in het midden van het dashboard zit een geheel nieuw groot infotainment systeem, wat misschien niet zo groot is als dat van de Tesla Model S, maar wel een echte eyecatcher is. Vanaf de berstuurderskant gezien viel ons als eerste op dat de tellers voortaan digitaal zullen zijn in de XC90. Maar een ander zal misschien als eerst opvallen dat het stuurwiel er compleet anders uit ziet en met zijn tijd is mee gegaan.  Over het interieur kunnen we eigenlijk wel bezig blijven, want dit is geheel nieuw en heeft nog veel meer opmerkelijke nieuwe vormen. Wij kunnen niet wachten op de een nieuwe configurator, om zelf eens te gaan spelen met de verschillende materialen, kleuren en opties.  Tot die tijd kunnen we jullie in de gallery hieronder al een aantal nieuwe materialen laten zien.
{gallery}galleries/merken/Volvo/2015-XC90/Interieur{/gallery} 

Eerste glimp van het XC90 motoraanbod
We kunnen er tot nu toe kort over zijn. De main focus van de nieuwe XC90 ligt op de de 2.0-liter viercilinder aandrijflijnen, die de beste performance/ efficiency cijfers scoren, zeker als je naar de hybride variant kijkt die slechts 60 g/km uitstoot volgens Volvo. De top of the range 2.0-liter viercilinder met de T8 twin engine badge krijgt het zelfs voor elkaar om samen met een elektromotor 400 pk te produceren. En zal valt waarschijnlijk dankzij zijn gunstige emissies toch in de 14% bijteelingsklasse. Daarom zijn wij benieuwd hoe populair deze variant gaat worden.  Naast de T8 levert Volvo nog een D4-diesel met 190 pk en 400 Nm, een D5, goed voor 225 pk en 470 Nm, en twee conventionele benzines, waarvan alleen de T5 met 254 pk en 350 Nm in Nederland wordt gevoerd. De andere, 320 pk sterke T6, die voorzien is van een turbo en een compressor blijft – helaas – voorbehouden aan andere markten.

Veiligheid voor alles
Volvo heeft het nobele streven om in het jaar 2020 niemand meer te laten verongelukken in een van haar auto’s. Dat klinkt onhaalbaar, maar de lijst aan (elektronische) veiligheidsfuncties is lang, heel lang. Kort samengevat: deze technologieën lijken op die van Mercedes-Benz en brengen autonaam rijden een stap dichterbij. Zo remt en stuurt de auto zelf bij wanneer de sensoren gevaar detecteren voor de auto of wanneer de bestuurder de vangrail te dicht benadert.  En ook deze nieuwe XC90 kent het trucje van geheel zelfstandig inparkeren.  

Ook hebben ze bij Volvo aan de muziekliefhebbers gedacht, zo is er optioneel een Bowers & Wilkins-systeem met 14 luidsprekers, een subwoofer en een totaalvermogen van 1.400 Watt leverbaar. Maar wees er voorzichtig mee, want 1.400 Watt kan meer kapot maken dan alleen je trommelvliezen, het kan je ook te veel afleiden in het verkeer, met alle gevolgen van dien.
{gallery}galleries/merken/Volvo/2015-XC90/Veiligheid{/gallery} 

Lichter en ruimer
Geheel volgens de onomkeerbare trend is de nieuwe XC90 groter en toch lichter dan zijn voorganger. In lengte is de auto gegroeid tot 4,95 meter (+14 cm), de breedte inclusief spiegels wordt 2,14 meter (+3 cm) en de hoogte 1,78 meter (-1 cm). Afhankelijk van het model is er tot 125 kilogram bespaard. Wat grotendeels te danken is aan een compleet nieuw ontwikkeld platform, genaamd SPA van Scalable Product Architecture. Bovendien is elke XC90 voortaan standaard een 7-zitter, verdeeld over drie zitrijen. Doordat de hypermoderne bodemplaat minder centimeters in beslag neemt, waardoor er meer ruimte overbleef voor de inzittenden.

First Edition
Om de marktlancering luister bij te zetten zullen de eerste 1.927 exemplaren van de nieuwe XC90 allemaal First Editions zijn. Een oplage die niet zomaar uit de lucht komt vallen, maar verwijst naar het oprichtingsjaar van Volvo. Wat je van de XC90 First Edition kan verwachten is een rijker aangeklede uitvoering met steevast de 225 pk sterke D5-vijfcilinderdiesel onder de kap.

Volvo laat de nieuwe XC90 debuteren op de Autosalon van Parijs, begin oktober. Bestellen kan al eerder, maar wil je eerst proefrijden bij de dealer, dan is het nog wachten tot het voorjaar.

{gallery}galleries/merken/Volvo/2015-XC90/Algemeen{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.