AutoRAI: Lamborghini Aventador SV

Na de onthulling in Genève is de jongste Aventador uitvoering ook in Nederland neergestreken. Tijdens de AutoRAI hebben wij alle lijnen van de SV eens goed in ons opgenomen. 

En aan lijnen is er bij de Superveloce zeker geen gebrek, de “standaard” Aventador heeft al lijnen genoeg maar door al het extra spoilerwerk is er hier nog het nodige aan bijgekomen. Maar dat het spoilerwerk van de Aventador SV functioneel is bewijst de 70 procent meer downforce die de SV produceert.

De term Superveloce betekent “Supersnel” in het Nederlands. Deze term doet men natuurlijk geen eer aan met alleen een bodykit. Meer vermogen en minder gewicht is datgene wat Lamborghini in de strijd gooit om de term Superveloce eer aan te doen.

Uit de bekende 6.5-liter V12 komt 50 pk extra waarmee het totaal uit komt op 750 trappelende paarden. Deze vermogensstijging is bereikt door een aangepast variabel inlaattraject, verder verfijnde variabele kleptiming en een nieuw uitlaatsysteem. Om de gewichtsafname te bereiken heeft Lamborghini zoals we gewend zijn veelvuldig gebruik gemaakt van carbon. Alsof ze er een sport van gemaakt hebben om telkens op “50” uit te komen is er het gewicht ten opzichte van de Aventador met 50 KG afgenomen.

Een sprint vanuit stilstand tot 100 km/u is in 2,8 seconden al voltooid. Durf je het aan direct door te gaan tot 200 km/u haal je dit binnen 8,6 seconden en de 300 km/u grens wordt al gehaald in slechts 24 seconden. Als je voldoende ruimte en lef hebt kun je de topsnelheid van 350 km/u aantikken.

Lamborghini heeft reeds aangegeven een gelimiteerd aantal Aventador SV’s te produceren. In totaal zullen er niet meer dan 600 stuks in elkaar gezet worden in Italië. Dit is ruimschoots meer dan de 350 die ze van de Murciélago SV wilden produceren, hiervan is de teller echter blijven steken op 186 geproduceerde exemplaren.

In “real life” is de Aventador SV nog indrukwekkender dan op de foto’s door het agressieve lijnenspel. Of de Aventador SV mooier is dan de Murciëlago SV? Op de redactie zijn de meningen hierover nogal verdeeld.

{gallery}galleries/Shows/2015-AutoRAI/2015-Lamborghini-Aventador-SV/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.