Release: BMW M5 2018

Er sijpelde al enige foto’s uit het BMW-kamp, maar vandaag gaf het Duitse merk de officiële persplaten vrij. De nieuwe M5 is hier en, volgens BMW, klaar om de concurrentie aan gort te rijden.

Qua uiterlijk zien we niets schrikbarends. Het is in principe de nieuwe 5-serie, maar dan met het bekende M-pakket. De spiegelkappen zijn echter wel vernieuwend, een beetje a la M4, maar dat mag niet baten.

Onderhuids mogen we van de M5 het meeste vernieuwingen verwachten. De nieuwste M-telg wordt standaard op snelheid gebracht door alle vier de wielen. Deze 4WD werpt zijn vruchten af als we naar de sprintsnelheid kijken. Exact 3.4 seconden heeft de supersedan nodig om tot de 100 km/u te komen. Ter vergelijking, de Ferrari 430 Scuderia doet er 3.5 over.

De prestaties komen mede dankzij de 4.4 liter V8, met zijn twee turbo’s, tot stand. De 600 pk zijn indrukwekkend, maar de 750 Nm doen ons al helemaal achter de oren krabben. De top van de nieuwe M5 ligt, zoals bij de meeste Duitsers, op 250 km/u. Zonder begenser heeft BMW het over 305, maar er zijn vast wel wat knappe koppen bij G-Power of Hamann, die daar wel wat meer van kunnen maken. Oh en trouwens, voor de puristen heeft BMW het mogelijk gemaakt om alleen de achterwielen van het vermogen van de V8 te voorzien. Veel plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.