Release: Range Rover 2018

Gisteren hadden we het over de gefacelifte Range Rover Sport, vandaag is het grotere broertje aan de beurt. De Range Rover (nee, we mogen hem al even geen Vogue meer noemen) krijgt van buiten en binnen een opfriskuur.

Momenteel komt Land Rover met drie uitvoeringen, de 3.0 TDV6, de SVAutobiography en de geheel nieuwe PHEV P400e. De hybride Range Rover krijgt een 2.0 viercilinder en daarnaast een elektromotor (waar helaas geen specs over te vinden zijn). De 0-100 sprint gaat in een magere 6.5 seconden en de top ligt op 220 km/u. Wil je volledig elektrisch rijden, dan kun je dat slechts voor 51 kilometer.

Maar voor een sportief model hoef je niet perse naar de Sport te gaan. De SVAutobiography krijgt de welbekende 5.0 V8, het blok dat goed is voor 565 pk en 700 Nm. De sprint van 0 naar 100 volbreng je dan zo’n 1.5 seconden sneller dan in het hybride broertje. Niet gek, voor een model dat qua gewicht niet veel onderdoet voor een olietanker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.