Release: McLaren Senna

De meest extreme McLaren ooit, althans als we het merk zelf moeten geloven. Om de verkoopcijfers wat op te drijven strooien automerken altijd rijkelijk met zulke termen.

De term ‘extreem’ heeft natuurlijk voor iedereen een eigen betekenis. Zo kunnen we dit ook zien bij de Senna. Wat McLaren zelf met ‘extreem’ zal bedoelen, is het aantal compromissen dat het merk niet gesloten heeft bij de productie. De Senna is een perfect voorbeeld voor een auto waar vorm altijd plaats moet maken voor funcie. Zo is de auto voor het oog van menig niet altijd even smaakvol vormgegeven. Echter leveren alle onderdelen hun bijdrage aan de, volgens McLaren gestelde, meest extreme auto ooit.

McLaren voorziet ons nog niet van alle specificaties. Wel weten we dat de Senna voorzien is van een 4 liter V8 met 800 pk en hetzelfde aantal Nm. Combineer dit met het gewicht van 1.198 kilo en je begint te begrijpen waarom de Senna de stempel “extreem” krijgt. In totaal gaan er 500 stuks geproduceerd worden, welke je voor 8 euroton per stuk op kunt halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.